Blog Bandana Sports

 

Bandana Sports organiseert het hele jaar door leuke activiteiten. Op deze pagina vindt u interessante blogs over deze activiteiten. Veel leesplezier. Als u wilt dat wij iets leuks voor u, uw vereniging of bedrijf organiseren, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Waarom Bandana Sports?

  • Gezelligheid
  • Sportiviteit
  • Intensiteit
  • Betrouwbaarheid

Blog Tennisreis

Een weekje single tennisreis naar Ibiza

Zaterdag 21 april 2018 Dag 1

Rond 14:00 uur had ik afgesproken met de andere tennistrainer Alain op Schiphol voor een weekje tennisreis voor singles naar Ibiza. Een uur later ontmoetten we de overige deelnemers bij koffiebar Starbucks. De groep van 13 deelnemers ziet er gezellig uit en iedereen is gelijk lekker aan het socializen. Toch spannend voor de meeste om alleen mee te gaan met een groep onbekende mensen. Maar gelukkig hebben we allemaal 1 passie en dat is natuurlijk tennis. Dus daar wordt uitgebreid over gesproken. De reis verloopt soepel en rond 21:00 uur komen we aan bij ons hotel Marble Stella Maris, net buiten San Antonio. We schuiven aan voor een lekker hapje. En daarna kunnen we allemaal onze sfeervolle kamers gaan bewonderen.

Zondag 22 april 2018 Dag 2

De volgende ochtend zitten Alain en ik om 8:00 uur aan het ontbijt om de eerste training door te nemen. De eerste groep traint om 9:00 uur en stuk voor stuk schuiven de deelnemers aan voor het ontbijt. We begonnen met een warming up training om te wennen aan de kunstgrasbanen en de andere spelers. De trainingen zijn allemaal op niveau ingedeeld door middel van spelerskaarten die de deelnemers tijdens de reis hebben ingevuld. Om 10:30 uur start de volgende groep. De trainingen wisselen per dag. Dus de ene dag train je om 9:00 uur en de volgende dag om 10:30 uur. Na de lunch deden de meeste spelers mee met het ‘Racket trekken’. Dit zijn wedstrijden van 30 minuten waarbij we alle spelers door elkaar heen gooien. Ieder half uur speel je met iemand anders tegen iemand anders. Niks is verplicht tijdens deze reis. Dus als je maar een half uur mee wilt doen, of helemaal niet mee wilt doen, kan dat natuurlijk ook. Na de training deden we een gezellige welkomstborrel. Genietend van een heerlijke sangria vertelden we over het programma van de week.

Maandag 23 april 2018 Dag 3

In de ochtend hadden we weer de tennis trainingen. Nu met het thema baseline spel. Dus veel aandacht voor de forehand en backhand. Na lunch vertrokken we met een groepje naar het nabij gelegen strandje Cala Gracioneta. Een super leuk baaitje met een hele gave strandtent en een klein strandje. En dat op slecht 10 minuten lopen vanaf het hotel. Sommige gingen mee terug om weer te gaan Racket trekken en anderen bleven nog wat langer genieten van de zon. We aten wat eerder dan normaal omdat we de zonsondergang bij Cap Negret wilden bekijken. Met de gehele groep liepen we 15 minuten naar deze magische plek. Uiteraard met wederom een heerlijke witte sangria (typisch iets voor Ibiza) genoten we van een prachtig uitzicht.

Dinsdag 24 april 2018 Dag 4

Vandaag een redelijk standaard dag. Uiteraard eerst de trainingen. Dit keer met als thema de service en de return op service. Zeer belangrijke slagen natuurlijk. Wist je dat je harder kunt serveren als je kreunt? J Na het rackettrekken huurden we 3 schattige Fiat 500tjes om mee naar Ibiza stad te rijden. Ibiza is niet groot. San Antonio ligt aan de andere kant van het eiland maar binnen een half uur waren we in Ibiza stad. Daar aten we vlakbij de haven in de oude stad. Een ommuurde middeleeuwse binnenstad met allemaal leuke restaurantjes en winkeltjes. Je kunt Ibiza zo duur maken als je zelf wilt. Wij aten voor  € 30,- per persoon heerlijke tapa’s, inclusief drankjes! Rond 23:00 uur waren we terug in ons hotel.

Woensdag 25 april 2018 Dag 5

Geen tennis vandaag. Met de gehuurde Fiatjes reden we het eiland rond. Langs kleine weggetjes en leuke baaitjes reden we via het noorden naar de Hippy Markt. Ibiza staat bekend om de hippy lifestyle. En op deze markt kun je allerlei leuke hippy artikelen kopen. Een aantal deelnemers reden na de Hippy markt naar huis. De andere reden naar het uitzichtpunt op de eilandrots Es Vedra. We werden beloond met een prachtig uitzicht op deze magische rots. ’s Avonds aten we in het hotel en iedereen was toch wel een beetje vermoeid na deze lange dag. Voor degene die nog niet naar bed wilden, was er nog een potje “Weerwolven van Wakkerdam”. Moet je een keer gedaan hebben!

Donderdag 26 april 2018 Dag 6

Het thema voor de trainingen vandaag is de volley. Naast de techniek is er ook iedere dag aandacht voor het mentale aspect van wedstrijden. Op alle niveau’s is dit voor veel spelers wel een ding. Naast het leuke strandje, bleek ook het zwembad in het hotel een geliefde plek voor veel van de deelnemers. Het is de hele week al rond de 25 graden. Dus verkoeling na de trainingen is wel erg aangenaam. De Racket trek sessie werd deze dag druk bezocht, want dit is de laatste van deze week. Alle games die tijdens de gehele week behaald worden staan genoteerd. En de winnaar van deze Racket trek competitie is bekend! Huib bleek de beste Racket trekker te zijn.

Iedereen bleek toch wel een tikje nerveus. Want het is gala avond vanavond. Dus wat doe je aan!! We hadden gereserveerd in het Sea View restaurant in het hotel. Iedereen had zich goed aan het thema gehouden en zag er prachtig uit. Net als het uitzicht dat we hadden over de baai van San Antonio. Na het eten gingen we voor een drankje bij de bar. Het was Koningsnacht en het hotel had een Spaanse zanger geregeld die veel Nederlandse liedjes zong zoals Hazes en Guus Meeuwis. Maar dan met een Spaans accent. Hylarisch! Er werd gedanst en het bleef nog tot laat gezellig.

Vrijdag 27 april 2018 Dag 7

Door de gezellige avond was niet iedereen op tijd aanwezig voor de vrije training, die speciaal voor Koningsdag was omgedoopt tot de Koningsspelen. Na de training begon het Super Mario Tennis Toernooi. In twee teams speelden de deelnemers wedstrijden tegen elkaar. Er werd door beide teams goed aangemoedigd en meegeleefd. Uiteindelijk trok het team van teamcaptain Alain aan het langste eind. Die middag was iedereen erg blij met de vrije middag bij het zwembad of strand.

Zaterdag 28 april 2018 Dag 8

Helaas komt er aan al het leuks een eind. Maar gelukkig konden we nog een hele dag genieten van het hotel. We werden pas rond 17:00 uur opgehaald voor de terugreis. Dus iedereen kon nog lekker relaxen en bijkomen van een geweldige week. De terugreis verliep heel voorspoedig. Op Schiphol namen we afscheid van elkaar. Ook mijn roomie Alain en ik namen afscheid. Toch gek na een weekje zo gezellig samen. Dat wordt weer wennen in Nederland. Iedereen bedankt voor een heerlijke week!

Mario de Blanken